Nieuws

Avondvierdaagse

Dit jaar werd de avondvierdaagse alweer voor de 74e keer georganiseerd. Ook dit jaar maakten wij als school weer deel uit van dit event. We mochten in totaal 380 deelnemers inschrijven waarvan er zo'n 220 kinderen waren.


Door: Haitske Dantuma

 

Avondvierdaagse

De eerste avond liepen we rondom het brinkgreven terrein en het ziekenhuis. Natuurlijk werd er een hoop gegild in het tunneltje en we kregen ook te maken met een flinke opstopping door de grote weg en smalle doorgangen. 
Op de dinsdag hadden we een thuiswedstrijd, lekker dwalen over de vijfhoek. Hier kwamen we natuurlijk veel bekenden tegen onderweg! Altijd leuk wat extra ondersteuning tijdens het lopen. 
De woensdag is traditioneel voor ons het verst weg. We mochten ons in de wijk borgele melden en liepen tijdens het gouden uurtje langs de ijssel. Wat een mooi gezicht!! 
De laatste avond is zoals altijd door de stad en langs het stadshuis voor het "Heidema-moment". Helaas dit jaar niet door Burgermeester Heidema zelf maar door een raadslid. De laatste avond lopen wij ook altijd als school echt gezamenlijk en een dikke duim voor de vele kinderen die in het paars, rood of wit kwamen! 
Op deze manier hebben we gemiddeld gezien elke avond 6 kilometer afgelegd. Daar mogen de kinderen super trots op zijn!! Het wordt toch wat later voordat we in bed liggen en daardoor is het een vermoeiend maar mooi week.
Graag willen wij als organisatie nog even onze sponsors en de vrijwilligers bedanken. Zonder jullie is dit event niet mogelijk! Super!

Dit jaar hebben wij het stokje overgenomen en het organiseren dus voor het eerst gedaan. We zijn erg tevreden over het verloop hiervan. Wel hebben wij de nodige tips gekregen waar we met het oog op volgend jaar zeker willen gaan proberen wat mee te doen.
Lopen jullie volgend jaar allemaal mee?


Groetjes,
Susan, Iris, Elles, Karin, Gerco, Claudia, Sanne, Ellen & Ariëla