Nieuws

Uiterwaarden groep 8

Op dinsdag 5 juli en vrijdag 7 juli hadden de kinderen van groep 8 een gezellige maar ook leerzame ochtend in de uiterwaarden.


Door: Monique

 

Uiterwaarden groep 8

De natuurouders hadden in natuurgebied de Ossenwaard voor hen een aantal leuke opdrachten uitgezet waarbij onderzoeken, ontdekken en beleven centraal stond.

Het volgende stond op het programma:

  1. Iedereen heeft bloemen en planten gezocht, geroken en geproefd. Sommigen hebben nog een bosje munt mee naar huis genomen voor lekkere thee.
  2. Er zijn vogels gespot, en daarvoor moesten we eerst de verrekijker goed leren afstellen. Dat bleek vaak al moeilijk genoeg.
  3. We hebben een mini-rivier gebouwd waarbij die arme stad Zwolle meer dan eens “per ongeluk” werd overstroomd.
  4. Er is diep in de grond geboord. Er blijken mooie lagen zichtbaar te worden van zand en klei.
  5. En we hebben een panorama getekend van de uiterwaarden en heel creatief ingekleurd met natuurlijke kleurstoffen.

Het zat niet altijd mee. Een tekengroep werd verjaagd door wilde grazers en leven en dood bleek bij de zwanen helaas heel dicht bij elkaar te liggen. Ondanks dat hebben de meesten het doel bereikt en is er in korte tijd veel ontdekt en beleefd. De juffen hebben foto’s gemaakt en op de site gezet. Bekijkt u ze eens en beleef wat zij hebben gezien.

Natuurouders, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Jullie hebben met veel energie er een bijzondere ochtend van gemaakt!